KÜLDETÉSÜNK, A HALMOZOTTAN SÉRÜLT GYERMEKET
NEVELŐ CSALÁDOK ÉLETMINŐSÉGÉNEK JAVÍTÁSA.

Programok

Szülő programok

TRAUMÁK FELDOLGOZÁSÁT, STRESSZ KEZELÉSÉT SEGÍTŐ TERÁPIÁK BIZTOSÍTÁSA

A fel nem dolgozott trauma, a folyamatos stressz az alváshiány, amit a szülők átélnek (az idegrendszeri sérült gyerekek körében sajnos általános az alvászavar és az epilepszia) számos, még előre nem látható betegség okozója. Kiégés, depresszió, pánikbetegség, mellékvese kimerülés, chron betegség, számos autoimmun betegség… illetve ez is vezethet a családok széthullásához, rányomja bélyegét a testvérek életére is. S ha a család széthullik a nehézségek is fokozódnak. A család összetartása, a közös élmények, traumák és stressz kezelése legalább annyira fontos, mint a sérült gyermek fejlesztése.

Pl.: mentálhigiéniás beszélgetés, integrál pszichológia, párkapcsolati tanácsadás, Coaching, Tematikus teamcoaching, akupunktúra, bach virág terápia-cranioszakrális terápia, jóga, pilatesz

Képzések biztosítása az otthonápoló édesanyák részére. Munkavégzésre alkalmas tanfolyamok finanszírozás. Pályaorientációs tanácsadás.

Az otthonápoló anya munkavégzése azért fontos, mert megteremti a szabadság lehetőségét. Megteremti annak lehetőségét, hogy részmunkaidőben, vagy otthon végezhető munka formájában, kilépjen az ápolás fogságából. Önbecsülése, anyagi helyzete javuljon. Ha egy otthonápoló családban az anya életminősége javul, az az egész család életébe pozitív változást hoz.

Az anya számára kaput nyit a világra.

-Önismereti, önbizalomnövelő tréningek. Tréningjeink élményalapú, közösségépítő, erőforrásnövelő.

Tematikus, önismereti, téningek.Az otthonápolás nem csak kihívásokkal, de egyben hatalmas felelősséggel is jár. A mindennapok monotonitása, a tartós stressz, a kórhazi tartozkodások az elmagányosodás könnyen rányomja bélyegét az életükre, a társas kapcsolataikra, az egészségükre.

Ebben szeretnénk segíteni. Önbizalomnövelő tréning.

Testvér programok

A sérült gyermekek testvérei, szeretetből ugyanannyit, de minőségi időből kevesebbet kapnak. Sérült testvérük egészségi állapota, fejlesztése, gondozása miatt, fokozottan sérülékenyek, hiszen a családban fennálló összes traumát átélik. Ami később személyiségfejlődésükre is kihat. Hamar elszáll gyermekkoruk.

Szeretnénk értékes idővel megajándékozni őket ebben az érzékeny időszakban, hogy kreatív pozitívan gondolkodó, a problémákat kihívnak tekintő önbizalommal teli, egészségtudatos felnőtté váljanak. Az emberi méltóság és a segítségnyújtás elsődleges értékké válljanak a mai társadalmunknak.

Pl.: Tanulásmódszertani tanfolyamok, önismereti és önbizalom tréningek, élménynapok (Szülő-Gyermek)

Családi élménynapok

Élménynapok, edukációs előadások

Értékes időt adva, örök élménnyel gazdagodva a család összetartásáért.

Pl.: élményfestés, fotós séták, vegán főző nap, táplálkozás és életmód orvoslás, kreatív hobby workshopok