KÜLDETÉSÜNK, A HALMOZOTTAN SÉRÜLT GYERMEKET
NEVELŐ CSALÁDOK ÉLETMINŐSÉGÉNEK JAVÍTÁSA.

BANKSZÁMLA SZÁM:
11600006 – 00000000 – 95994356

Rólunk

Az Élet Kis Virága Alapítvány küldetése a sérült gyermeket nevelő családok támogatása. Az alapítvány elkötelezett abban, hogy segítsen az érintett családoknak azáltal, hogy biztosítja számukra a szükséges segítséget és erőforrásokat a sérült gyermekek gondozásához. Mentális és fizikai egészségük megőrzése érdekében széleskörű segítő foglalkozásokkal járul hozzá a családok életminőségének javításához.

Az Alapítvány 2017 óta elkötelezetten dolgozik azért, hogy komplex mentális segítő szolgáltatásokkal könnyítse meg a mindennapjait, azon családoknak akik sérült gyermeket nevelnek.

Egy sérült gyermek születése pillanatától, felfordítja mindenki életét maga körül a családban, a legkisebbektől a legnagyobbakig. Eluralkodik az ijedtség, a pánik, a szorongás. Egy új világba csöppenünk egy pillanat alatt. Új életre kell berendezkednünk; a mindennapi gyógytornákra, terápiákra kutatásra, kórházi tartózkodásokra. A 24 órás gondozást be kell építeni az életünkbe. Mindeközben összetartani a családot az átélt trauma után, az életnehézségek közepedte nem könnyű feladat.

Mi szülők pedig nap, mint nap feltesszük magunknak a kérdést: mit tehetünk még gyermekünk fejlődése érdekében? Hogy lesz idő a testvérekre? Mi lesz a munkánkkal? Hogyan tovább?

Ez egy nagyon komplex feladat, mely nem csak fizikailag, hanem lelkileg is megvisel minket, szülőket. Hiszen szívünk minden szeretetével, ahogyan csak egy szülő szeretheti gyermekét, azon dolgozunk, azért tanulunk, hogy gyermekünk minél jobban fejlődjön, és később boldogulni tudjon az életben. Közben meg kell őriznünk, figyelnünk kell a házasságunkra, testvérekre is, hogy ne érje őket hátrány a megváltozott életkörülmények miatt.

Az Alapítvány létrehozását Luca lányunk születése és küzdelmei inspirálták. Luca a koraszülöttség összes szövődményét átélte ezért, számos fejlesztésre és terápiára járt születésétől fogva.

Egy 2 hetes külföldi terápia után, a két kis térde közé ült és felegyenesedett. Úgy ült ott, mint egy nyíló kisvirág; ekkor neveztük el őt Kisvirágnak.
Ez a név azt az üzenetet hordozza, hogy szeretettel, kitartással, szorgalommal fejlesszük gyermekeinket és soha ne adjuk fel, mert van remény, hogy egyszer kiültethetjük őket a nagyvilágba, hogy önálló életet élhessenek.

Vannak azonban olyan Kisvirágok, akik otthon maradnak örökre. Az Ő gondozásuk egy külön életforma, melynek kialakításához szeretnék segítséget nyújtani.
Kislányunk születési sérülése után, mivel mi is ebbe a váratlan helyzetbe kerültünk, sok hasonló családot ismertünk meg. Anyukákat Apukákat, akik velünk együtt az átélt trauma után embert próbáló feladatok sorozatában, erejükön felül teljesítettek, mint fizikai, mint lelki szinten, a gyógytornák, tanulás, gondozás területein, hogy minél jobban fejlődjön gyermekük. Testvérek szeretetteljes kitartása, ami ezzel az élethelyzettel jár. Amiket nem lát a világ. Ezért fő célunk, hogy nekik segítsünk.